BIM COLUMBUS CLAUSE IN HUNGARIAN – TRANSLATED BY Gábor Horváth – BIM MANAGER

BIM Kolombusz záradék
A [Eladó fél] illetve [Vevő fél] között, az eladó által kiállított csatolmányban [csatolmány] részletezett technikai feltételeknek megfelelően kötött, [szerződés dátuma] dátumú eladási szerződés kiegészítéseként, a szerződő felek kijelentik:
Az eladó, a felek által egyeztetett határidőre [kézbesítési dátum], a csatolmányban foglalt technikai leírás szerint, elektronikus formátumban kézbesíti az ezen szerződésben foglalt összes kitételt. E kitételek tartalmazzák az összes, az eladó által létrehozott fájlok numerikus és alfanumerikus adatait, illetve a fenti szerződésben foglalt elemek pontos, három dimenziós reprodukcióját.
A szerződő felek a következő formátumban állapodnak meg:
1. Opció: A kézbesített fájl formátuma IFC 4, az ISO 16739-1:2018 norma szerint struktúrálva.
2. Opció: A kézbesített fájl formátuma OpenOffice vagy Excel. A fájlban találhatú oszlopok az egyes technikai sajátosságokat, a sorok pedig az az eladási szerződésben foglalt összes elem típusát jelölik.
3. Opció: Az elektronikus fájlok kézbesítésének dátuma megelőzi az adott elemek fizikai kézbesítésének dátumát.
Az eladási szerződésben foglaltak pontatlan, illetve nem teljes végrehajtása, például hibás, vagy hiányos elektronikus fájl kézbesítése, feljogosítja a vásárlót az eredeti vásárlási érték csökkentésére [XXX% redukció, vagy átalány összeg  [vételár]  [pénznem]

version 2.17-1st MAY 2019 TD

high-angle photography of dome building near bridge and body of water

 Picture Budapest Dan Novac – Unsplash.com